Krušik Plastika Osečina

Izrada sajta i seo optimizacija sajta – krusik

Optimizacija sajta je bila potrebna jer je Krušik plastika je vodeći, možda i ubedljivo najveći proizvođač plastičnih proizvoda ekstruzijom u Jugoistočnoj Evropi. Izrada sajta kao i optimizacija sajta bila je vrlo kompleksna. Za svoje proizvode imaju kupljenu licencu od nemačke firme „Bauku“. U skladu sa renomeom firme nisu imali adekvatnu marketinšku kampanju, tako da ih je nekoliko privatnih preduzeća gušilo u poslovima jer su imali svoje sajtove i bili su visoko kotirani na pretraživačima. Takođe konkurencija je bila  dosta niža sa cenama, ali i kvalitetom, tako da Plastika uglavnom posluje sa klijentima koji cene kvalitet i hoće prozvode koji su napravljeni od orginalne sirovine, a ne od regenerata. Zadatak je bio bolje predstavljanje firme na netu i optimizacija sajta i pojavljivanje na prvim stranama Google pretraživača.

Prethodni sajt je bio amaterski urađen, bez ikakve otimizacije sajta za pretraživače, nabacane ključne reči bez ikakve veze sa stranicom i proizvodima, bez koncepcije i vrlo siromašnog izgleda, uostalom u to se možete uveriti iz priloga. Ni za jednu od ključnih reči nije bio optimizovan sajt i nije se nalazio na prvoj strani pretraživača Google.

no images were found

Nakon redizajniranja i optimizacije sajta za većinu ključnih reči sajt se probija ka vrhu prve strane google pretraživača. Ono što me je najviše iritiralo je da proizvod za koji je osvojena tehnologija proizvodnje (plastične kace) nalazio tek na trećoj strani. Moj cilj je bio da ga preselim na prve strane što sam i uspeo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *