SEO optimizacija sajta – šta je to?

Šta je SEO optimizacija sajta

Cilj Seo optimizacija sajta web stranica za pretraživače predstavlja postiztanje što boljeg rezultata, odnosno pojavljivanje što je moguće bliže vrhu, idealno je biti prvi na prvoj strani Google pretraživača ili po definiciji postići što bolji plasman u besplatnim rezultatima pretraživanja Google na bitne ključne reči ili ključne fraze vezane za vašu uslugi ili proizvod čime se postiže povećanje prodaje usluga ili proizvoda.

seo optimizacija sajta
Ormani su zauzeli tri mesta prvi na Google

Optimizacija web stranica za pretraživače – optimizacija sajta ili SEO (Search Engine Optimization) je dugotrajan i mukotrpan proces izrade sajta i  prilagođavanja stranica vašeg sajta kako bi postigle što bolje pozicije u rezultatima pretraživanja za bitne pojmove ili ključne reči. Prema  svim relevatnim istraživanjima u Srbiji i regionu trenutno 99% korisnika koristi Google za pretraživanje interneta kako bi pronašli informacioje koje su im potrebne. Google vas već sam prebacuje na google.rs adresu ukoliko vršite pretraživanje iz Srbije.

Takođe bitno je biti naći se na prvim stranama Google pretraživača za relevantne ključne reči, odnosno biti u prvih 10 rezultata pretraživanja. Zato se i radi seo optimizacija sajta kako bi postigli biti prvi na Google. Zašto u prvih 10? Zato što prva stranica privlači najveću pažnju korisnika koji će ih i posetititi, ako ste na drugoj strani verovatnoća da će Vas neko primetiti je 15%, što znači ako niste na prvoj strani Google pretraživača kao i da Vas nema. Bolje pozicije donose veće posete a samim tim i boju prodaju vađih proizvoda i usluga. Idealno je naći se u prva tri rezulatata pretrage, a ako ste prvi onda je seo optimizacija sajtaodlično urađena.