optimizacija sajta

Optimizacija sajta cena i Srbija

Koliko košta ili koja je cena optimizacije sajta u Srbiji

Optimizacija sajta cena, svako se štrecne na temo o cenama. Odgovor na ovo pitanje nije lako dobiti, još teže ga je dati, a najteže odrediti realnu sumu kojom bi i klijent i mi bili zadovoljni. Kao što smo već pisali optimizacija sajta je kompleksan posao koji zheteva vreme, da bi se prvi rezultati videli treba najmanje 40 dana, dosta faktora utiče na poziciju. Na poziciju na pretraživačima utiče konkurencija, jer i ona ne miruje, algoritam preraživača koji se stalno menja i usavršava. Hajde malo da analiziramo situaciju u Srbiji, kako napreduje SEO u Srbiji, koliko su uopšte naši privrednici i ostali  koji prodaju proizvode i usluge spremni da odvoje novca u promociju na internetu i postizanje što bolje pozicije na pretraživačima.

Optimizacija sajta cena ???

Optioptimizacija sajta cenamizacija sajta cena i još tri znaka pitanja. Zato jer većina smatra da se optimizacija podrazumeva i to otprilike dođe ovako, uradiš ti meni sajt za maksimalno 150 evra i da kad neko ukuca ime moje firme budem na prvoj strani. Ok to i nije teško jer ime firme je jedinstveno i obično je skup nekih slova i reči samo gazdi razumljivim. Ako pričamo o većoj ceni, on već zna, tamo neko dete iz komšiluka će mu to uraditi za 50 eura, a mali od mog radnika, će da uradi to džaba jer mu treba za fakultet pa de se malo vežba. Dobro tako i bude, posle dva tri meseca zadovoljstva jer je prošao jeftino, čuje u kafani priče kako se njegova konkurencija razbija od posla, ima svaki dan po 10 i više poziva od kojih pola realizuje. Zašto, zato što je za njega cena optimizacije sajta bila velika, a i hteo je samo naziv firme da bude na Google, to može da prođe ali kada bude poznat van mesta u kom živi.

Zaključak: da se radi novi sajt i optimizacija za Google

Drugi deo priče počinje tako što sada gazda shvata da se na Google ne ukucava ime njegove firme već proizvod ili usluga koju on prodaje, što znači da se radi novi sajt, znači izarada web sajta, ali ni ovoga puta nije baš nešto rad kada se pomenu reči cena optimizacija sajta, ali je rad da ipak malo bude izdašniji. Ali sada, kadu mu objasnimo da treba dva meseca da se vide neki rezultati, gazda ne može da čeka, on hoće sutra da bude prvi na Google. Pa opet nepoverenje, sve misli hoće da ga zavrće kompjuterska mafija. Znači to je zato da se diže cena optimizacije sajta.

Primeri su iz prakse sa gazdama malih privatnih preduzeća i preduzetnika u mestu do 10 000 stanovnika, a kako je konkurencija u manjim mestima velika, jer ako jednom nešto krene onda svi počinju da se bave istom proizvodnjom, a najčešće razvoj jednog proizvodnog programa uslovljen je raspadom sistema u društvenom preduzeću.

I na kraju ako ste ovde došli zbog reči optimizacija sajta cena niste ništa tačno saznali, jer cena ne može da se utvrdi i nije ista za svaki sajt, negde ima manje posla, negde više, zavisi od konkurencije, kontaktirajte nas pa ćemo se dogovoriti.

One thought on “Optimizacija sajta cena i Srbija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *