malwarebytes

Malwarebytes dodatni nivo zaštite

Kao i što sam najavio otkriću Vam kombinaciju četiri programa koje koristim za zaštitu na računaru od virusa. Odlika svih programa je da se lagano instaliraju i još lakše koriste bez dodatnih i dubinksih podešavanja. Prvi od njih je bio opisan u tekstu kako ukloniti babylon search toolbar, drugi će biti malwarebytes.

 Malwarebytes za zaštitu računara

U poslednje vreme se zaista mnogo govori o sigurnosti računara i to ne bez razloga, jer je danas vrlo lako pokupiti neki maliciozni otpad čak i uprkos bezbednosnim programima koje možda imate na računaru. Facebook će Vas odvesti u ko zna kom pravcu, neće ni primetiti da ste žrtva prevare, lajkujete slike, pa morate da kliknete ovde, onde itd. , zarazili ste se a da niste ni trepnuli.  Idete na torente i skidate svakave fajlove, čak i sami vuku na strane koje su zaražane, iskaču Vam brda reklama i slično. Stoga uopšte nije na odmet pri ruci imati nekoliko različitih bezbednosnih programa, za zaštitu računara pri čemu samo treba pripaziti da nisu baš svi rezidentni jer bi se oni sami u suprotnom mogli naći u konfliktu.
Upravo to otvara vrata programima koji ili uopšte ne nude rezidentnu zaštitu ili je nude tek u plaćenoj verziji baš kao što je to slučaj sa ovim programom. On ne štiti računar u realnom vremenu, ali je koristan u što sam se uverio u dugogodšnjoj praksi. Njegove najvažnije osobine su da je prilično brz pri pregledanju računara, a i sama instalaciona datoteka nije prevelika, što ga čini pogodnim za brzo preuzimanje i laku instalaciju na već zaraženi računar.

malwarebytes
malwarebytes

Nakon relativno kratke instalacije, pokazaće se vrlo jednostavno interfejs koje poziva da ga odmah koristite nudeći tri opcije, brzi pregled i onaj dugotrajniji, ali temeljitiji. O munjevitom skeniranju nećemo pričati jer ono nije predviđeno u verziji koja je besplatna. U većini slučajeva je za početak dovoljno izabrati onaj kratki, a ako je reč o već zaraženom računaru, mogli biste da se iznenadite koliko će napasnika Malvarebites  Anti-Malvare pronaći.
Njegova je prava specijalnost uklanjanje  sigurnosnih programa (scarevare), odnosno onih koji se samo čine kako će za vas ukloniti zloćudnu gamad, a zapravo su i sami zloćudni i služe za prilično iritantnu i potencijalno vrlo opasnu infekciju računara. Ni drugi oblici špijunskog softvera takođe će biti otkriveni, među kojima svoje mesto nalaze trojanci, crvi, rootkit i slični.
Osim solidne detekcije, Malvarebites  Anti-Malvare se može pohvaliti i solidnim uklanjanjem detektovane gamadi.
Nadogradnje programa su redovne, i nema ograničenja što se tiče nadogradnji ni u besplatnoj verziji programa. Osnovna razlika između profesionalne verzije i besplatne je ta što ova prva nudi i rezidentni modul koji obezbeđuje zaštitu računara u realnom vremenu. Korišćenje besplatne verzije ograničeno je samo na kućnu, odnosno nekomercijalnu upotrebu.
Sve u svemu, besplatna verzija Malvarebites ‘Anti-malvarea je fenomenalna nudi zaista brzo i efikasno pregledanje računara te prilično visok nivo detekcije nakon čega će pronađenu gamad relativno temeljno ukloniti. Nadogradnje su redovne, intuitivnog je interfejsa koje je i lokalizovano (skočite u konfiguraciju programa i promenite jezik na srpski) i jednostavno se nameće kao izvrsna alatka koju biste svakako trebali imati pri ruci ako nameravate očistiti računar od nakupljene gamadi.

Nakon što se obrisali sve zaraze koje su vas napale, posle restarta računara nemojte zaboraviti da izbrišete i fajlove iz karantina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *