Izrada sajtova optimizovanih za pretraživače

SEO veb dizajn je način dizajniranja i razvoja veb lokacija kako bi bile prilagođene pretraživačima. Učiniti veb lokaciju prilagođenom SEO-u znači da Google i drugi pretraživači mogu efikasno da indeksiraju svaku stranicu na veb lokaciji, efikasno interpretiraju sadržaj i indeksiraju ga u svojoj bazi podataka. Kada se jednom indeksiraju, oni mogu svojim korisnicima da serviraju najrelevantnije i najvrednije veb stranice na osnovu tema koje traže. Što su SEO strategije bolje i što je SEO tim više integrisan u proces veb dizajna, veće su šanse za indeksaciju i rangiranje na prvoj stranici rezultata pretrage.

Budući da od milijardi ljudi koji svakodnevno koriste pretraživače, manje od 5% prelazi prvu stranicu Google SERPS-a, važno je da dizajnirate i razvijete veb lokaciju prilagođenu SEO-u kako biste povećali organski saobraćaj i zaradili na prvoj stranici u Google-u.

Postoji šala u Google SEO zajednici koja glasi: „Gde je najbolje mesto za sakriti mrtvo telo? Na drugoj stranici rezultata pretrage.”

Ispod je osnovni pregled koji će vam pomoći da optimizujete svoju novu veb lokaciju za pretraživače. Postoje dva osnovna dela Google SEO strategija veb dizajna: optimizacija na stranici i optimizacija van stranice.

SEO veb dizajn 1. deo: Optimizacija na stranici prilagođena SEO-u
Optimizacija na stranici uključuje veb SEO strategije koje kontroliše vlasnik veb lokacije. Ove strategije igraju ključnu ulogu u tome kako pretraživači pužu i razumeju vaš sadržaj.

Strategije optimizacije na stranici:

Sprovođenje istraživanja ključnih reči, odabir pravih ključnih reči i tema i njihovo korišćenje na odgovarajućim mestima na stranici
Pravilno korišćenje oznaka naslova, oznaka zaglavlja, alt oznaka slike i oznake meta opisa
Kreiranje URL strukture koja je optimizovana za korisnike i pretraživače
Kreiranje interne strukture veza, navigacije i informacione arhitekture koja pomaže pretraživačima da efektivno i efikasno indeksiraju veb lokaciju i usklađuju se sa očekivanjima korisnika
Kreiranje odličnog sadržaja koji se može koristiti za zaradu ulaznih veza tokom strategija optimizacije van stranice
Korišćenje više vrsta sadržaja kao što su slike, video snimci, liste i tekst
Kreiranje responzivnog dizajna veb stranice koji pruža odlično iskustvo na svim uređajima
Dizajniranje veb stranice koja je vizuelno privlačna, predstavlja vaš brend i ima dosledan izgled i osećaj
SEO veb dizajn, 2. deo: Optimizacija van stranice prilagođena SEO-u
Optimizacija van stranice se odnosi na upravljanje izvršenjem marketinga i povećanjem veb stranice. Ovo upravljanje rezultira zaradom veza i spominjanja društvenih medija koji mogu povećati autoritet vaše veb stranice, što rezultira povećanjem SEO rangiranja i saobraćaja.

Tehnike van stranice uključuju:

Analizirajte svoju konkurenciju da biste bolje razumeli koje strategije koriste za rangiranje u rezultatima pretrage
Korišćenje sidrenog teksta bogatog ključnim rečima u vašim ulaznim vezama
Zarada od ulaznih veza sa veb lokacija koje pretraživači smatraju autoritativnim
Zarada veza do sadržaja duboko unutar vaše veb stranice
Vhite Hat i Black Hat Veb SEO
SEO tehnike se mogu podeliti u kategorije: tehnike belog šešira, one koje su prihvatljive za pretraživače i koje su preporučeni načini za poboljšanje rangiranja i tehnike crnog šešira, one koje su varljive i dovode do Google kazni ili su zabranjene od strane pretraživača. .

Dozvoljene tehnike optimizacije sajtova

Gore pomenute strategije smatraju se belim šeširom i dodaju vrednost SEO veb-sajtu, pružaju odlično iskustvo u dizajnu veb-sajta i mogu povećati rangiranje, saobraćaj i prodaju od Google-a i drugih pretraživača.

Crne ili bedozvoljene tehnike u SEO

Ove tehnike crnog šešira korišćene su u prošlosti za brzo postizanje visokih rangova. Međutim, pretraživači su ažurirali svoje algoritme da bi otkrili takve tehnike i stalno koriste mašinsko učenje kako bi otkrili dodatne tehnike neželjene pošte namenjene za manipulaciju SERP-ovima.

Link farming
Kupovina veza
Selling links
Skriveni sadržaj i veze
Spamovanje ključnih reči
Punjenje ključnih reči
Članak se vrti
Prikrivanje
Korišćenje gejtveja i ogledala stranica
Skrivanje veza na vašoj veb lokaciji
Usluge SEO veb dizajna urađene ispravno
Kada se SEO uradi ispravno i ugradi u proces veb dizajna, SEO usluge će dodati vrednost iskustvu veb sajta tako što će sajt učiniti prilagođenim pretraživaču, boljim korisničkim iskustvom i u velikoj meri pomoći preduzećima da postignu svoje onlajn marketinške ciljeve. Ako vam je potrebna pomoć u kreiranju profesionalnog dizajna veb-sajta prilagođenog SEO-u, redizajniranju ili potpunom remontu, slobodno se obratite.